« terug naar vorige pagina

Rijbewijskeuringen en medische verklaringen

Rijbewijskeuringen

Binnen Huisartsen Hoge Hond kunt u voor uw rijbewijskeuring terecht bij huisarts M. Romeijn. Dit geldt zowel voor patiënten binnen als buiten de praktijk. U kunt voor het maken voor een afspraak contact opnemen met de assistente op telefoonnummer 0570 63 51 16. 

Voor een rijbewijskeuring heeft u een gezondheidsverklaring nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente of digitaal bij het CBR. De persoonsgegevens moet u invullen en daarna kunt u de verklaring opsturen naar het CBR. U ontvangt binnen 1 week een brief die u mee moet nemen naar de huisarts.

De kosten die gemaakt moeten worden voor de keuring zijn voor uw eigen rekening.

Let op! Voor een bus- of vrachtwagenrijbewijs moet een bedrijfsarts of arboarts de keuring doen.

 

Medische verklaringen

De huisarts verstrekt geen verklaringen voor bijvoorbeeld woningen, geannuleerde vakanties, scholen, werkgevers etcetera.

Als behandelend arts in Nederland is het niet toegestaan zulke verklaringen uit te schrijven. Alleen controlerend artsen mogen met toestemming van u (op schrift) een brief aan uw huisarts schrijven om informatie op te vragen. Daarbij is het van belang te weten dat uw huisarts met uw toestemming alleen maar feitelijke informatie kan geven, zonder dat zij een waarde-oordeel uitspreekt. Uw huisarts kan dus een opsomming geven van de klachten en ziektebeelden van de patiënt en eventueel het ziektebeloop. Uw huisarts mag hierbij niet aangeven wat de gevolgen op langere termijn zijn of wat dit bijvoorbeeld betekent voor uw belastbaarheid of inzetbaarheid bij uw werk.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) heeft hier een toelichting (toelichting) over opgesteld.